Business Analist

Professional

Met de expertise van Stichting Nederlandse Gerechtsdeurwaarders (SNG) op het snijvlak van invordering en informatisering werken we aan oplossingen voor informatiseringsvraagstukken. Met een sterk en gedreven team werken we vanuit de inhoud aan strategie en resultaat. Kwaliteit staat bij ons centraal, maatschappelijke vooruitgang is onze motivatie.

Onze werkwijze noemen we Legile: een samenvoeging van agile en legis (wet). Deze methode zorgt ervoor dat beleid, wetgeving en informatisering stapsgewijs gezamenlijk het beste resultaat realiseren. Binnen een veilige proeftuin wordt met een multidisciplinair team de doelstelling behaald. Om oplossingen aan te laten sluiten in de praktijk gaan we een intensieve samenwerking aan met eindgebruikers, opdrachtgevers, softwareleveranciers en andere stakeholders. Kortom: de keten.

Met een kritische blik brengen we helderheid in informatieketens. Door samenwerking is onze domeinkennis en inzicht in informatiestromen continu in ontwikkeling. Het resultaat waar wij naar toewerken, zijn informatiseringsproducten die nauw aansluiten op wetgeving en beleid en ten dienste staan van de gemeenschappelijke opdracht.

Als business analist ben je mede verantwoordelijk voor verschillende projecten binnen een dynamisch en energiek team. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de implementatie van bestaande en nieuwe IT oplossingen. Projecten bij SNG kenmerken zich vaak door een politieke dimensie, technische diepgang en een scrum software ontwikkelingsmethode. Je werkt binnen een team met een hoog kennisniveau.

De functie en werkzaamheden

 • Je maakt in de verkenningsfase van projecten analyses op technisch en procesmatig niveau.

 • Je coördineert de softwareontwikkeling binnen een project.

 • Je managet de verwachtingen van de eindgebruikers en belanghebbenden.

 • Je bent medeverantwoordelijk voor een goede overdracht van de ontwikkelde diensten naar de

  beheerorganisatie.

 • Je realiseert ontwerpen van gegevensstromen op functioneel niveau en werkt mee bij het

  opstellen van het technische ontwerp.

 • Je hebt oog voor het politieke speelveld en wanneer nodig win je advies in op bedrijfsmatig en

  juridisch gebied.

 • Je draagt er samen met de projectmanager voor dat een project daadwerkelijk de beoogde

  doelstelling behaalt.

Wie ben jij?

Je hebt een sterk analytisch vermogen en beschikt over academisch werk- en denkniveau. Je kunt abstracte ideeën goed vertalen naar concrete acties en je weet hierbij te prioriteren. Je hebt ervaring met software ontwikkelingstrajecten waarbij een scrum/agile/DevOps werkwijze en informatie analyse essentieel zijn. Daarnaast beschik je over brede technische IT kennis en heb je aantoonbare ervaring in complexe technische omgevingen. Je bent nieuwsgierig, als je iets niet weet, dan zoek je dit uit. Je kijkt kritisch naar je eigen werk en het is je eer te na om op te geven en niet het beste uit jezelf te halen. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent ook altijd bereid om verantwoording af te leggen over wat je doet. Ook ben je in staat om de vertrouwelijkheid van informatie in te schatten en hier discreet mee om te gaan. Daarbij kun je het overstijgende belang van de organisatie doorgronden. Je bent in staat je werkzaamheden te relateren aan dit belang.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring;

 • Je hebt ervaring in het overheidsdomein en je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus;

 • Je hebt ervaring met het werken in een Scrum/Agile/DevOps teams;

 • Kennis van het domein van de rechtspreek en gerechtsdeurwaarder en/of van de e-overheidsstandaarden is een pre.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then