Applicatiebeheerder

Professional

Stichting Nederlandse Gerechtsdeurwaarders (SNG) bedenkt en ontwikkelt effectieve oplossingen voor complexe informatisering vraagstukken van maatschappelijke aard.

Met de expertise van SNG op het snijvlak van invordering en informatisering werken we aan oplossingen voor informatiseringsvraagstukken. Met een sterk en gedreven team werken we vanuit de inhoud aan strategie en resultaat. Kwaliteit staat bij ons centraal, maatschappelijke vooruitgang is onze motivatie.

Onze werkwijze noemen we Legile: een samenvoeging van agile en legis (wet). Deze methode zorgt ervoor dat beleid, wetgeving en informatisering stapsgewijs gezamenlijk het beste resultaat realiseren. Binnen een veilige proeftuin wordt met een multidisciplinair team de doelstelling behaald. Om oplossingen aan te laten sluiten in de praktijk gaan we een intensieve samenwerking aan met eindgebruikers, opdrachtgevers, softwareleveranciers en andere stakeholders. Kortom: de keten.

Met een kritische blik brengen we helderheid in informatieketens. Door samenwerking is onze domeinkennis en inzicht in informatiestromen continu in ontwikkeling. Het resultaat waar wij naar toewerken, zijn informatiseringsproducten die nauw aansluiten op wetgeving en beleid en ten dienste staan van de gemeenschappelijke opdracht.

Als applicatiebeheerder maak je deel uit van een gedreven team dat werkt aan grote projecten binnen de schuldenketen. Het is een brede rol waarbij je meewerkt aan de informatie-uitwisseling voor overheidsprogramma’s waarbij veel ketenpartners betrokken zijn. Het applicatie landschap van SNG is generiek opgezet en ondersteunt op deze wijze vele berichtuitwisselingen. De continue doorontwikkeling van deze applicaties en het feit dat SNG met vele organisaties berichten uitwisselt maakt dat het een technisch complexe werkomgeving is, die voldoende uitdaging biedt.

De functie en werkzaamheden

 • Je pakt 3e lijns helpdesk issues op.

 • Je signaleert incidenten en lost deze op in samenwerking met andere beheerders, analisten en ontwikkelaars.

 • Je maakt verbetervoorstellen voor processen en van beheerfunctionaliteiten.

 • Je neemt nieuwe diensten in beheer.

 • Je levert een waardevolle bijdrage aan lopende projecten die deel uitmaken van nieuwe ontwikkelingen.

 • Je stelt richtlijnen, documentatie en procedures op voor het gebruik en beheer van applicaties.

 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de workload en issues.

 • Je zorgt ervoor dat de berichtenuitwisseling operationeel goed verlopen.

 • Je begeleidt en ondersteunt collega’s uit je team bij hun werkzaamheden.

 • Je bent het aanspreekpunt bij incidenten en dit escaleer je naar de manager.

Wie ben jij?

Je bent zeer nauwkeurig, werkt zorgvuldig, je kijkt kritisch naar je eigen werk en je bent bereid om hier verantwoording over af te leggen. Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je communiceert daarbij makkelijk met stakeholders en neemt hierin het initiatief. Daarnaast neem je de verantwoordelijkheid om problemen en incidenten op te pakken. Hierbij kan je hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en prioriteer je taken op de juiste wijze. Je hebt affiniteit met techniek, SNG heeft een uitdagende technische omgeving. Daarbij ben je van nature nieuwsgierig, een doorpakker, als je iets niet weet, zoek je dit uit. Je bent in staat om de vertrouwelijkheid van informatie in te schatten en hier discreet mee om te gaan. Ook ben je loyaal en collegiaal.

Functie-eisen

 • Je beschikt minimaal over een HBO opleiding op het gebied van informatietechnologie.

 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

 • Relevante certificeringen op het gebied van ITIL, BISL en ASL zijn een pré.

 • Je hebt ervaring in informatie-uitwisseling tussen meerdere organisaties (ketens).

 • Je hebt ervaring in omgevingen met als kern berichtuitwisseling.

 • Je hebt ervaring in overheidsprogramma’s waarbij ketenpartners betrokken zijn.

 • Je hebt affiniteit met informatiebeveiliging.

Wat kun je van ons verwachten?

Je komt te werken in een kleinschalige en aangename werkomgeving in het midden van het land. Onze organisatie is sterk gericht op de mens en dat vind je terug in de cultuur en samenwerking met anderen. Er wordt op een prettige manier hard gewerkt en er wordt gelachen. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, betrokken, open en collegiaal. Door dynamische en uitdagende werkzaamheden te bieden krijg je de mogelijkheid veel te leren. Daarnaast word je ondersteund in je ontwikkeling zodat je je kunt ontplooien tot een professional op jouw vakgebied.

Neem met ons contact op via de "contact" knop rechts in beeld.  

Apply here
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then